Hudforbedring med PRP

PRP er en stamcellebehandling der vekstceller fra ditt eget blod blir brukt for å gi en hudforbedring på en helt naturlig måte. Blodet blir brukt til å stimulere reparasjon og ny vevsdannelse i huden.

Hvem utfører behandlingen?

Konsultasjon utføres av lege. Behandlingen med PRP utføres av lege eller sykepleier.

Mer informasjon om PRP

PRP er en forkortelse for Platelet Rich Plasma eller blodplaterikt plasma på norsk. Dette er en stamcellebehandling der vekstceller fra ditt eget blod blir brukt for å gi en hudforbedring på en helt naturlig måte.
Behandlingen går ut på å bruke blodplatenes funksjon i kroppen, som er å stoppe blødninger og reparere skader i blodårene og cellene. De inneholder en rekke vekstfaktorer som stimulerer hudens cellefornyelse og produksjon av kollagen og elastin.
Behandlingen har blitt populær innen kosmetisk behandling, pga. dens langtidsvirkende effekt, at bivirkningene (rødhet og hevelse) er kortvarige og forbigående og at den ikke fremkaller noen allergier. Dette gjør PRP- behandling til en sikker og trygg form for hudforbedring.

Vi tar en blodprøve, som deretter sentrifugeres slik at blodplaterikt plasma med næringsrike vekstfaktorer og stamceller blir konsentrert og høstet ut. Deretter injiseres dette med små stikk inn under huden i de aktuelle områdene man ønsker å behandle. For de som ønsker, kan man få på en bedøvelseskrem 1 time i forkant av behandlingen.
Behandlingen tar ca. 30 minutter.

PRP passer for alle over 21 år, samt alle hudtyper. Vi behandler ikke gravide/ammende og blødere. Behandlingen benyttes vanligvis på ansikt og hals, men kan også benyttes på andre deler av kroppen.

Eventuelle bivirkninger er kortvarige og forbigående. Man vil bli noe rød og litt hoven i de behandlende områdene. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene. Hevelsen går ned etter ca. 2 døgn. Blåmerker kan oppstå, og de forsvinner i løpet av 7-14 dager.
Umiddelbart etter behandlingen skal man unngå sminke, alkohol, badstue, trening og svømming.

Har du ung hud kan det være nok med kun 1 behandling.
Eldre hud, med spesifikke indikasjoner, anbefales en serie med 3 behandlinger. Antall behandlinger er avhengig av hudens utgangspunkt og er veldig individuell. Intervallene er 8-12 uker mellom behandlingene.
Prosessen i huden begynner å skje ca. 48 timer etter behandlingen, mens de første effektene vises etter ca. 2 uker. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca. 3-4 måneder.
Det anbefales 1-2 vedlikeholdsbehandlinger i året.

PRP kan injiseres i huden med nål, men også tilføres huden ved hjelp av microneedling. Ved microneedling lages det mange tusen mikroskopiske hull i huden. Dette er inngangsporter hvor vi masserer PRP-plasma inn og ned i huden.
Maksimal effekt av behandlingen er etter 3 måneder, men anbefaler 3 behandlinger i starten for best mulig resultat med intervall på 4-8 uker mellom hver behandling.