Kjemisk peeling

 

 

Ved en kjemisk peeling fjernes gamle og skadede hudceller, så at en ny og strammere hud kan dannes med mindre rynker, mindre pigmentflekker og en finere glød.

Hvem utfører behandlingen?

Peeling utføres alltid av lege. Konsultasjon er gratis og uforpliktende. Behandling kan om ønskelig utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Mer informasjon om Kjemisk peeling

Det finnes forskjellige typer peeling. Valg av type peeling er bl.a. avhengig av ønsket effekt og spesifikke hudproblemer som ønskes behandlet (som for eksempel solskader eller akne). Sterke peelinger går dypere i huden og kan gi enda bedre resultater, men kan også gi noe lengre tilhelingstid og ubehag. Ved konsultasjonen kan vi rådgi deg angående type peelinger som passer best til dine ønsker.

En peeling kan:
• Redusere rynker
• Stramme opp huden
• Minske store porer
• Redusere akne
• Fjerne pigmentflekker og gi en jevnere hudtone
• Gi en finere glød.

Vi har et stort utvalg av peelinger. Vi tilbyr:

*Neostrata glykolsyre peeling (20%, 35%, 50%).
*Neostrata Clarifing Peel. Egner seg for solskadet hud og pigmenter.
*Neostrata Brightening Peel. Egner seg for akneutsatt hud.
Ved Neostrata peelinger anbefales en kur på 5 ganger med 2 ukers mellomrom for optimal resultat.

*Dermaceutic Cosmo Peel / TCA Peel (12%, 15%, 18%, 20%). Egner seg for solskadet, aldret, hyperpigmentert eller arrpreget hud. Det er en medium dyp peel med relativt kort nedetid som har vist seg å ha god effekt på rynker, pigmenter og ujevn hudstruktur. Kan også brukes for behandling av strekkmerker.
Det anbefales en kur på 2-3 behandlinger med 4 ukers mellomrom.

*Dermaceutic Milk Peel. Overfladisk peeling, uten nedetid. Egner seg for behandling av urenheter, finne linjer, ujevn pigmentering og generell hudforyngelse.
Ved Dermaceutic Milk Peel anbefales 4-6 behandlinger med 2 ukers mellomrom for optimal resultat.

*Dermaceutic Mela Peel. Effektiv pigmentbehanding med ulike syrer. Peeling uten sosial nedetid og med minimal risiko på bivirkninger. Reduserer pigmentflekker og fremmer homogen hudfarge.
Ved Dermaceutic Mela Peel anbefales 3 behandlinger med 4 ukers mellomrom for optimal resultat.

Neostrata peeling:
Ansiktet renses med en pre-peel cleanser. Hudens overflate påføres en konsentrasjon av syre av ulik styrke som tilpasses din hud. Ved Neostrata peeling nøytraliseres syren etter noen minutter og deretter påføres det et Neostrata produkt.

Cosmo Peel (TCA)
Huden renses med en pre-peel cleanser. Deretter påføres peelingen over hele ansiktet. Den blir liggende i noen minutter for å få effekt. Du kan føle lett kribling og en varmefølelse i huden mens peelen virker. Når behandlingstiden er over påføres Cosmo Cream som demper varme og kribling. Du går hjem med peelen på huden og skyller den bort etter 12 timer.

Milk Peel:
Huden rensen med en pre-peel cleanser. Peelingen påføres og blir liggende i noen minutter til ønsket effekt er oppnådd. Du kan føle lett kribling og varme mens peelen virker. Deretter skylles peelen bort med vann og det påføres avsluttende kremer.

Mela Peel:
Huden renses med en pre-peel cleanser. Activa Peel påføres over hele ansiktet. Activa Peel åpner opp og klargjør huden. Deretter påføres Mela Peel. Du kan føle lett kribling og varme mens peelen virker. Til slutt påføres Mela Cream. Denne får du med hjemme og skal påføres 1 gang daglig.
Etter 6 timer kan du selv skylle bort peelen.

En peeling tar ca 15 minutter.

Ansiktet er det vanligste området som behandles. Hals, bryst og hender kan også behandles.

Vi behandler ikke gravide og ammende. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Hvordan perioden etter en peeling oppleves er for en stor del avhengig av type peeling. Etter en mild peeling er det vanligvis bare noe rødme og man kan gå på jobb direkte etterpå. Etter sterkere peelingen kan tilhelingsprosessen ta opptil 7 dager: behandlingsdagen, så 1-2 dager med stramhet i ansiktet og deretter 3 dager med flassing. Det kan være lurt å planlegge sterkere peelinger så at du ikke har viktige sosiale evenementer i de 3 flassedagene. Etter peelingen mottar du et informasjonsskriv om perioden etter peelingen, som er tilpasset din peeling.
Da øverste hudlaget har blitt fjernet er det alltid meget viktig med solbeskyttelse i de første ukene etter behandlingen. Vi anbefaler minst solfaktor 30.