Ved laser hårfjerning reduseres hårveksten ved at laserstrålene varmer opp fargepigmentet i håret og dermed ødelegger hårrotene i området som behandles. Vanlige områder som vi behandler er ansikt, bryst, legger, armer, armhuler og bikinilinje. Vi utfører også brasiliansk hårfjerning.

Flere behandlinger er nødvendig for optimalt resultat. Hårfjerning med laser er mest effektivt for personer som har lys hud og mørkt hår, men det kan med hell brukes på alle hudtyper. Dette ser vi på ved en konsultasjon før behandling. Grunnprinsippet er at pigmentet i håret, men ikke pigmentet i huden, skal absorbere lyset. Laseren skal kun skade hårsekken og unngå skade på huden. Derfor gir en kontrast mellom hår og hudfarge – mørkt hår og lys hud – de beste resultatene. Hårfjerning med laser er mindre effektivt for hårfarger som ikke absorberer lys godt: grått, rødt, blondt og hvitt.

Hvorfor ønsker man laser hårfjerning?
Hårfjerning med laser brukes for å redusere uønsket hår. Det er imidlertid mulig å behandle uønsket hår i nesten alle områder, bortsett fra øyelokk eller området rundt. Hud med tatoveringer kan heller ikke behandles.

Hva du kan forvente
Hårfjerning med laser krever vanligvis 5 til 12 behandlinger. Intervallet mellom behandlingene kan variere. På områder der håret vokser raskt, for eksempel på overleppen, kan behandlingen gjentas etter 6 uker. På områder med langsom hårvekst, som ryggen, kan behandlingen være hver 12. til 16. uke.

Under prosedyren
For hver behandling bruker du spesielle briller for å beskytte øynene mot laserstrålen. Behandleren sin vil trykke et håndholdt laserinstrument mot huden din. Kjølig gel brukes for å beskytte huden din og redusere risikoen for bivirkninger. Når behandleren aktiverer laseren, vil laserstrålen passere gjennom huden din til hårsekkene. Den intense varmen fra laserstrålen skader hårsekkene, noe som hemmer hårveksten. Du kan føle litt ubehag, for eksempel et varmt nålestikk, og du vil sannsynligvis føle en følelse av kulde fra kjøleenheten eller gelen.

Å behandle et lite område, for eksempel overleppen, kan ta bare noen få minutter. Å behandle et større område, for eksempel ryggen, kan ta mer enn en time.

Etter prosedyren
Du kan merke noe rødhet eller hevelse de første timene etter hårfjerning med laser. De første 2 ukene tter laser hårfjerning bør man unngå overdreven soling og ikke bruke solarium. Bruk en bredspektret solkrem med minst SPF30 daglig.

Det lønner seg å bruke en klinikk som har god erfaring og riktig utstyr til laser hårfjerning. The Skin Clinic er blant de klinikkene som utfører flest slike behandlinger i Norge.