Synlige blodårer på beina, såkalte spindelvevsårer, er noe mange er plaget med. De oppstår gjerne under graviditet eller på grunn av arv. Årene kan hos noen syns godt når de går med bare ben.

Årene kan fjernes med skleroterapi (sklerosering). Ved skleroterapi sprøytes en vevsirriterende stoff i blodårene som irritere åreveggene og gjør dem klebrige. Årene klapper sammen og blir ødelagt. Årene som fjernes har ingen funksjon for kretsløpet.

Antall behandlinger: det er vanlig med 1-4 behandlinger for optimalt resultat.

Ved skleroterapi eller sklerosering sprøytes en vevsirriterende stoff i blodårene som irritere åreveggene og gjør dem klebrige. Årene klapper sammen og blir ødelagt. Årene som fjernes har ingen funksjon for kretsløpet.

Injeksjonene settes med engangssprøyte med svært tynn spiss. Det er ikke nødvendig med bedøvelse. Man kan kjenne let svie når injeksjonene settes. Hvor mange injeksjoner som trengs er avhengig av hvor mange blodårer som ønskes behandlet. De fleste trenger ikke mer enn 3 ampuller.

Årene blir først litt mer synlig, før de gravis forsvinner i løpet av 6 uker-4 måneder.
Effekten er permanent, men det kan danne seg nye blodårer.

Vi behandler ikke gravide og ammende. Vi kan heller ikke behandle personer med alvorlig diabetes. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Det anbefales støttestrømper dag og natt i 24-48 timer etter behandlingen. Deretter anbefales støttestrømper på dagstid i 1 uke. Du bør ikke sole deg eller bruke solarium i 4 uker etter behandlingen. Hard trening bør unngås i 1-2 dager.

Tilbake til arbeid

Umiddelbart

Pris

Fra 1800 kr

Resultat

6-16 uker