Fjerne sprengte blodkar på legger og lår

 

 

Synlige blodårer på beina, såkalte spindelvevsårer, er noe mange er plaget med. De oppstår gjerne under graviditet eller på grunn av arv. Årene kan hos noen syns godt når de går med bare ben.

Årene kan fjernes med skleroterapi (sklerosering).

Hvem utfører behandlingen?

Skleroterapi utføres alltid av lege. Behandling kan om ønskelig utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Mer informasjon om skleroterapi

Ved skleroterapi eller sklerosering sprøytes en vevsirriterende stoff i blodårene som irritere åreveggene og gjør dem klebrige. Årene klapper sammen og blir ødelagt. Årene som fjernes har ingen funksjon for kretsløpet.

Injeksjonene settes med engangssprøyte med svært tynn spiss. Det er ikke nødvendig med bedøvelse. Man kan kjenne let svie når injeksjonene settes. Hvor mange injeksjoner som trengs er avhengig av hvor mange blodårer som ønskes behandlet. De fleste trenger ikke mer enn 3 ampuller.

Vanligvis trengs 1-3 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom.

Årene blir først litt mer synlig, før de gravis forsvinner i løpet av 6 uker-4 måneder.
Effekten er permanent, men det kan danne seg nye blodårer.

Vi behandler ikke gravide og ammende. Vi kan heller ikke behandle personer med alvorlig diabetes. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Det er vanlig med rødme, kløe, hevelse og blåmerker etter behandlingen. Lokale pigmentforandringer kan også oppstå. Disse er vanligvis forbigående, men det kan ta flere måneder før de er helt borte.

Det anbefales støttestrømper dag og natt i 24-48 timer etter behandlingen. Deretter anbefales støttestrømper på dagstid i 2 uker. Du bør ikke sole deg eller bruke solarium de første dagene etter behandlingen. Hard trening bør unngås i 1-2 dager.

Vi har en aldersgrense for injeksjonsbehandlinger på 21 år.