Det å gå ned i vekt og endre livsstil er vanskelig, og mange har forsøkt flere ganger uten å lykkes. Legen vår kan gi deg personlig veiledning og oppfølging. Hvis du ikke har kommet i mål med livstilsendringer alene kan du bli anbefalt slankemedisiner. Disse kan brukes i tillegg til en diett med redusert kaloriinntak og økt aktivitet og gjøre det lettere å gå ned i vekt og beholde vekta.

Du må minst ha lett overvekt (KMI > 25) for å kunne få hjelp til å gå ned i vekt hos oss. Du må være over 18 år.

For å være aktuell for behandling med injeksjoner eller tabletter kreves det en BMI av 30 eller høyere. Det kan i visse tilfeller være aktuelt med behandling om man har en noe lavere BMI (27- 30) i kombinasjon med andre risikofaktorer som høyt blodtrykk, type 2-diabetes, høye fettverdier i blod eller søvnapne.
Det kreves også at man har prøvd livsstilsendringer/diett tidligere.

1. konsultasjonen (kartlegginsgtimen) tar ca 60 minutter. I denne timen prøver vi å få et oversikt over din livssituasjon og dine ønsker og motivasjon for å endre livsstil og gå ned i vekt. Du fyller ut et skjema om helsen din. Vi spør også om tidligere forsøk å gå ned i vekt/endre livsstil og resultatene av disse forsøkene. Vi måler høyde, vekt, blodtrykk og midje. Om nødvendig tas blodprøver.
Vi prøver å bli litt kjent med din livsstil (hva du spiser, hvor mye du trener og sover). Legen vil vurdere om du er aktuell for medikamentell behandling av overvekt. Dersom behandling er aktuelt for deg får du informasjon om hvordan medisinene brukes. Du får med en måltidsplan og et hefte med informasjon og oppgaver som du kan gjøre hjemme som forbederdelse til oppfølgingstimene.
Etter 2 uker ringer legen deg for å høre hvordan det går og hvordan du tåler medisinene.
Oppfølgingstimer planlegges hver måned i 1. år.

Vi måler høyde, vekt og midje. Vi tar blodtrykk om det har vært høyt tidligere. Vi jobber med livsstilsendringene: mat, fysisk aktivitet og søvn. Målet er å få til en livsstilsendring via enkle grep, slik at det mulig å klare dette selv i en travel hverdag.

Injeksjoner mot overvekt koster ca. kr. 1.700 – 2.800 per måned.
Tabletter er noe rimeligere.
Kostnader for konsultasjonene kommer i tillegg.

Det er mulig å ta konsultasjon på klinikken eller over video.

Nei, du kan også velge å kun ta 1. konsultasjonen og takke nei til videre oppfølging.

Tilbake til arbeid

Umiddelbart

Pris

Fra 0 kr

Resultat

2-4 uker