Pigmentforandringer, som pigmentflekker, fregner eller melasma, er et vanlig problem som kan oppstå i forbindelse med hormonforandringer eller som følge av soleksponering. Pigmentforandringer kan behandles med IPL, laser, peeling eller medikamentelle kremer. Hva som er best i ditt tilfelle avhenger av type pigmentering og din hudtype og kan vuderes av din behandler under en konsultasjon.

IPL er en populær og effektiv behandling for pigmentflekker som følge av soleksponering. IPL bruker hvitt lys som blir absorbert av melaninet (pigmentet). Etter behandling vil det pigmenterte området bli mørkere og danne en skorpe. I de neste ukene vil området flasse av og det danner seg en ny fin hud med redusert eller ingen pigmentering.

Antall behandlinger: det er vanlig med 2-5 behandlinger med minst 4 ukers mellomrom.

Områder som kan behandles: Ansiktet er vanligst å behandle, men andere områder som armer, hender og brystet kan også behandles.

Det er viktig å være helt blek (ikke solbrun) for å kunne utføre behandlingen. De fleste utfører denne behandlingen i høst eller vinter, men det er mulig å komme til en konsultasjon hele året.

IPL er ikke egnet for personer med mørk hud, eller solbrent hud. Vi behandler ikke gravide og ammende. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Vi har aldersgrense på 18 år for IPL behandling.

Du kan sminke deg og gå rett på jobb etter behandlingen. Lett rødme kan forekomme på behandlingsdagen. Området som er behandlet skal ha ro de første 24 timer, og man bør avstå fra trening, svømming og badstue. Du bør unngå soleksponering i 4 uker etter behandlingen.

Tilbake til arbeid

Umiddelbart

Pris

Fra 1200 kr

Resultat

2 uker