Behandling av sprengte blodkar eller rødme i ansiktet

 

 

Sprengte blodkar i ansiktet er ufarlige, men kan være et kosmetisk problem. Heldigvis er de som regel ganske enkel å fjerne med IPL (Intense Pulse Light). Samtidig bidrar behandlingen til at du får en foryngelse og revitalisering av ansiktshuden.

Hvem utfører behandlingen?

Behandling med IPL utføres av lege eller sykepleier. Behandling kan om ønskelig utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Mer informasjon om behandlingen

IPL bruker hvitt lys til å varme opp blodkarene. Energien sørger for at de overfladiske karene skades og klapper sammen.

Du bør unngå overdreven soling i 4 uker før behandlingen.
Først renses huden. Så påføres en gele. Du får på briller for å beskytte øyne mot lyset. Under behandlingen kan du kjenne små stikk og det kan oppstå lettere varme og rødme.

De fleste trenger 2-5 behandlinger for å få et optimalt resultat.

Ansiktet (kinn, nese) er det vanligste området som behandles. Utsprengte blodkar på beina behandles oftest med skleroterapi.

Vi behandler ikke gravide og ammende. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Du kan sminke deg og gå rett på jobb etter behandlingen. Lett rødme kan forekomme behandlingsdagen. Området som er behandlet skal ha ro de første 24 timer og man bør avstå fra trening, svømming og badstue. Unngå også å drikke alkohol og å spise sterk mat på behandlingsdagen, da det kan forverre rødmen. Du bør unngå soleksponering i 4 uker etter behandlingen.

Litt rødme og hevelse er vanlig etter behandlingen og går tilbake i 1-2 dager. Økt pigmentering er en sjelden komplikasjon som vanligvis er forbigående.