Fjerne pigmentflekker

 

 

Pigmentforandringer, som pigmentflekker, fregner eller melasma, er et vanlig problem som kan oppstå i forbindelse med hormonforandringer eller som følge av soleksponering. Pigmentering kan behandles med IPL, laser, peeling eller kremer.

IPL er en populær og effektiv behandling for pigmentflekker.

Hvem utfører behandlingen?

Behandling av pigmenter med IPL eller laser utføres alltid av lege. Behandling kan om ønskelig utføres i forbindelse med konsultasjonen.

Mer informasjon om behandlingen

IPL bruker hvitt lys som blir absorbert av melaninet (pigmentet). Etter behandling vil det pigmenterte området bli mørkere og danne en skorpe. I de neste ukene vil området flasse av og det danner seg en ny fin hud med redusert eller ingen pigmentering.

Du bør unngå overdreven soling i 4 uker før behandlingen.
Først renses huden. Så påføres en gele. Du får på briller for å beskytte øyne mot lyset. Under behandlingen kan du kjenne små stikk, og det kan oppstå lettere varme og rødme. Behandlingen tar ca 15 minutter.

De fleste trenger 1-3 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom for å få et optimalt resultat.

Ansiktet er det vanligste området som behandles. Hals, brystet og hender kan også behandles.

Leverflekker, fregner og flekker som oppstår som følge av soleksponering er velegnet til å fjernes med IPL.

IPL er ikke egnet for personer med mørk hud, eller solbrent hud. Vi behandler ikke gravide og ammende. Ved den første konsultasjonen spør vi om tidligere sykdommer, medikamenter og allergier som kan være viktige for behandlingen.

Litt rødme og hevelse er vanlig etter behandlingen og går tilbake etter 1-2 dager. Økt pigmentering er en sjelden komplikasjon som vanligvis er forbigående.

Du kan sminke deg og gå rett på jobb etter behandlingen. Lett rødme kan forekomme på behandlingsdagen. Området som er behandlet skal ha ro de første 24 timer, og man bør avstå fra trening, svømming og badstue. Unngå også å drikke alkohol og spise sterk mat på behandlingsdagen, da det kan forverre rødmen. Du bør unngå soleksponering i 4 uker etter behandlingen.